Sparkarna...

NU HAR DET ÄNTLIGEN KOMMIT IGÅNG!!!! DE EFTERLÄNGTADE SPARKARNA!!! Bebisen har vaknat... :)

Det känns som små "pick", vet inte hur man skall kalla det, men det är som pickande som går jättesnabbt. Det kom när jag hade satt mig ner efter att ha gått uppför trapporna... På höger sida. Känns helt underbart!!!

Mamma var hemma som försökte känna men det kändes inte. Ringde Lars o berättade. Han blev jätteglad men vart ledsen att han inte var hemma när det väl började...

Har åkt på en rejäl förkylning och åkte hem vid halv tolv tiden idag... Hoppas jag blir frisk snart. Alla på jobbet blev lite nervösa när jag sa att jag hade åkt på förkylning relaterat till svininfluensan... Ringde vc som trodde det är en vanlig förkylning men att jag ändå ska komma in till lättakuten imorgon och ta lite prover.

PUSS på er mina kära läsare!

Mys mys mys...

Jag bara längtar sååå mycket till ultraljudet på torsdag. Då kommer vi äntligen få reda på om det är en pojke eller flicka. Min egen instinkt säger att det är en liten pojkfilur i magen, men det kan ju vara tvärtom. I så fall en väldigt lugn pojke, som inte gett ifrån sig en spark än. Verkar bara sova och sova... Eftersom det är så lugnt i magen kan det ju vara en flicka, men men... Vi får se! Ser fram emot torsdag.

Veckan som kommer är annars rätt uppbokad. På tisdag ska jag träffa favvis-Emelie och på onsdag ska jag träffa Sonia som också e gravid, och som jag träffade senast i 9:an. Ska bli sååååå mysigt!!!!

Vi hörs snart igen och nästa gång kanske det rentutav kommer en bild... ;)

Tungt...

Brösten är tunga nu... Och jag börjar bli förkyld! Host host! Igår kväll fick jag jätteont i magen varje gång jag hostade... Men men, det ger sig nog.

Idag passerade jag 18 veckor. Igår kändes det som små sparkar i magen, det var som ngt tryckte på ett och samma ställe flera gånger. Men jag undrar om det var bebben...

Tiden bara går och går, och snart har det gått hela 5 månader! :) På torsdag, om fem dagar, är det UL och vi längtar så! Ska ta reda på om det blir en pojke eller flicka... ;)

Ska på bröllop om några veckor, det gäller att hitta en klänning.

Ngn gravid som har tips på var man kan hitta fina festklänningar?? H&M är ju supertråkigt...

/// M

Vecka 17

Passerade vecka 17 igår. Tiden går så fort!!! Mår fortfarande väldigt bra. Humöret är på topp mestadels av tiden och livet bara flyter på ...  Längtar till ultraljudet som är den tredje september. Förra helgen fick jag besvär i ryggen på så sätt att det totalt låste sig i ryggslutet och kändes som knivar i stjärten när jag gick några steg. Lars fick hålla i mig när jag gick på toaletten, haltade hela kvällen och morgonen därpå. Det kom så blixtsnabbt, som från en klar himmel, det här. Och det gjorde så ont. Morgonen därpå var det lika jobbigt, gjorde ont. Och det var ju måndag! Och måndagar innebär ju jobb. Jag tänkte att jag absolut inte kan sjukskriva mig och pallrade mig till jobbet och hade ont större delen av dagen. Mitt arbete som sjuksköterska innebär mycket gå gå gå i långa korridorer. Det som var bra var att jag på måndageftermiddagen inte hade ont längre. Kanske gjorde det gott att jag gick till jobbet! Efter det har jag inte haft några besvär. Hoppas för guds skull att besväret inte kommer tillbaks...

Ikväll åt vi på en alldeles underbar restaurang på Söder, Söderkisen, hette restaurangen. Det var mamma och pappa som bjöd ut familjen. Supermysigt, var det!!! Jag åt oxfilémedaljonger, med bearnaise sås och potatisgratäng. Färska kokta grönsaker. Det var hur gott som helst!!

På bilden ser ni mig i vecka 17. Magen putar, men det syns naturligtvis mer när jag är naken....

Namn...

Nu har vi börjat fundera mer och mer...

Vi bara älskar namnet Molly och hade skarpt funderat på det om det blir en flicka. Men senaste dagarna har vi börjat fundera på Donna som båda gillar skarpt. Det låter så glamoröst! Donna Mac Key. SNYGGT! Vi får se.... :)

Vad gäller pojknamn så är Leo himla fint, tycker båda. Oscar är också fint.

Skriver mer senare...Ska ut o äta på restaurang ikväll. Himla smarrens! Mamma o pappa som bjuder, ska bli mys!!!!! <3

Mardröm! :(

Inatt hade jag nog en av de värsta o läskigaste drömmarna jag  haft på länge...

Den handlade om bebben. Drömmen handlade om att jag hade svårt att sova, men jag somnade till sist och när jag vaknade låg jag i en blodpöl med massa koagler. Det var ett missfall.

Åhhhhhhhhhhhh vad jag grinade när jag vaknade. Men jag var glad när jag upptäckte att det bara var en dröm... En förbaskad dröm!

4 månader har passerat

Igår passerade jag 4 månader. Magen putar och det känns helt underbart fantastiskt! Idag invigde jag mina mammajeans som är superbekväma. Jag, Lars, mamma o Isabelle var och tittade på ett hus tidigare under förmiddagen. Inte av anledningen att vi vill köpa utan bara för skojs skull eftersom huset ligger i närheten av vårt, har i princip samma form och struktur och byggt på samma årtal - men, det var renoverat. Det var HUR MYCKET FOLK SOM HELST på visningen. Gatan var fylld flera hundra meter med bilar. Känns bra med tanke på att värdet på vårt hus också måste vara högt. Fick en kommentar på husvisningen av en bekant som frågade vilken vecka jag är i... Nu ser folk! Härligt!

Har träffat en hel del blivande mammor, som säger sig må så fruktansvärt dåligt, och då är det nästan lite jobbigt att berätta hur bra man mår. Senaste veckorna har jag känt mig på prima humör, illamåendet finns knappt längre men störs ibland av hemska andedräkter och viss matos (dock väldigt sällan om man jämför med hur det var i början)... Känner mig glad, pigg och på ett sprudlande humör! Nätterna kantas av vackra drömmar. Varje natt de senaste nätterna har bebisen varit huvudpersonen...

Jag kan laga mat utan att må illa vilket känns toppen!!! Har även börjat att äta viss fisk, och det funkar!

Längtar efter att få känna sparkarna. Ibland tycker man att man känner ngt men det är nog mest gaser o så...

Jag har gått upp cirka 3 kg i vikt från första början. Fostret får nu, denna vecka, underhudsfett under huden som vid förlossningen kommer att utgöra mellan 2 och 6 % av deras totala vikt. Detta kommer att hjälpa barnet att reglera sin kroppstemperatur när de föds. Den första avföringen (mekoniet) samlas upp i tarmen. Fostret väger nu ungefär 100 gram dvs har fördubblat sin vikt på två veckor och är 12 cm i sitthöjd. Fostret är nu stort som en kupad hand ungefär. Nu väger barnet mer än moderkakan.

Det tar bara en halv minut för blodet att pumpas från barnets hjärta till moderkakan och tillbaka igen. I fjärde månaden uppgår den blodmängd som passerar moderkakan redan till cirka 27,5 liter om dagen. I slutet av graviditeten passerar 330 liter blod genom moderkakan var dag.

Höga ljud utifrån kan få barnet till att röra sig. JAHAPP! Då var det bara att be Lars sjunga för bebisen ikväll!!!!!!

Imorrn börjat jobbet, vilket känns tungt... Men det enda jag längtar efter just nu är ultraljudet om några veckor... 3:e september slår det till!!!!! HÄRLIGT!

Blivande pappan

Jag bara älskar när Lars, blivande pappan och min underbara man, på mornarna och lite titt som tätt under dagen lägger munnen mot magen och skriker sött och med en söt röst "hallå hallå, e det ngn hemma?! e det ngn där!!!". Det är bara såååååå sött!!! Strax därpå lägger han örat mot magen och försöker lyssna men hör inget annat än mina gasbubblor.... ;)

Viktuppgångsångest!

Igår kväll ställde jag mig på vågen och när siffrorna började ticka uppåt över 63 kg blev jag totalt ångestfylld. Jag tänkte, "men herregud jag kan inte ha gått upp ett kg på en vecka" OCH "hur stor är ungen därinne egentligen?". Så mycket äter jag ju inte. Vågen stannade på 63,7 kg. Från första början av  graviditeten vägde jag 59,5 kg, det innebär alltså en viktuppgång på 4,2 kg och enligt min mammabok är det "normalt" att gå upp 2,5-4,5 kg i slutet på vecka 17. Jag har inte ens passerat vecka 15.

MEN imorse vägde jag mig och då stannade vågen på 63 kg. Vilken lättnad, har bara gått upp 3,5 kg sammanlagt.

Det känns ändå lite konstigt att vikten går upp i sån faslig fart nu... Förra veckan vägde jag 62-62,5 kg...

Vilken vikthysteri!

Nåväl, det viktigaste är ju att barnet mår bra och har det bra där inne. Min största fasa är att jag ska gå upp 20 kg och att barnet ska vara så stort att det blir svårt att krysta ut det. Det vill jag inte.........

Vecka 15 + 4

Hej,

Det var alldeles för längesen... Vet inte riktigt var jag ska börja...

Jag o Lars kom hem från Hölick resort idag. Vi var där från söndag till idag och hade en otroligt avkopplande och mysig minisemester. Vi åkte bort från alla "måsten" och bara njöt av tillvaron även fast vädret var ganska dåligt. I söndags när vi kom tog vi en promenad på Hornslandet/Hölick och bara mös. Tog en promenad längs kusten och lyssnade på havets bris. I Hölick finns en otroligt fin vit sandstrand, med finkornig strand. Det var stora vågor i vattnet och ljudet från havet var verkligen lugnande.

I måndags vaknade vi och det var relativt molnigt men varmt i luften. Vi tog oss en promenad på förmiddagen ner till stranden, la oss på en filt och så hade vi lite "högläsning" :) Jag låg och läste för Lars eftersom han hade glömt sin bok hemma. Det var riktigt mysigt. Kanske tre familjer på en stor strand, så lugnt och skönt. Vid lunch tog vi en promenad till Hölicks pyttelilla centrum var det finns endast EN restaurang som kallas Sjöboa. Som namnet låter fanns bara en hel del fisk. Men jag lyxade till det med lite köttbullar till lunch och Lars tog en rödspätta. Smakade av hans rödspätta och tyckte det var himlans gott. Till middag sen blev det rödspätta för mig och jag smakade även lite från Lars sik som han åt. Så nu har vi alltså kommit fram till att fisk funkar för mig under graviditeten. Det var otroligt smaskigt! Och bra med lite omega 3 till bebben. Efter middagen begav vi oss till vår lilla stuga. I stugan fanns ett sovrum med LCD tv, en kokvrå och en inglasad uteveranda och altan. Badrummet var frauktansvärt litet och vattnet från kranen var gult överallt. Riktigt snuskigt. Och varmvattenberedaren kan inte ha fyllt mer än 15 l eftersom man bara kunde ta en snabbdusch och sen var varmvattnet slut. Well, that's landet...

Idag tidigt på morgonen åkte vi hem och väl hemma har Lars börjat med renoveringen av sovrummen. Jag tror det blir himlans fint. Han börjar nu med bebisrummet. Det ska bli vita golv och våra trägolv ska bli vitmålade och fräscha. Det här kommer bli toppen och kanon!!!

Enligt min mammapraktika kan bebben börja sparka denna vecka men det har bebben inte börjat göra ännu... Bara att vänta och längta. Tog mitt stetoskop idag och la det till magen för att lyssna men hörde ingenting förutom mina egna hjärtslag. Förresten har jag under två dagar haft tillfällen då det känts som någon stuckit en nål rakt igenom mitt bröst. Det har varit väldigt obehagligt. Har tagit blodtrycket på mig själv och det är ganska lågt men tydligen normalt med lågt bltr i början på en graviditet...

Jag och Lars satt häromdagen o pratade om graviditeten och kom fram till att jag hittills haft en väldans tur. Mått väldigt bra hittills. Kräktes bara ett par ggr i början och nu är illamåendet  i princip helt borta. Den värsta tröttheten har börjat lägga sig. Det verkar som att den andra trimestern är den när man mår som bäst precis som alla säger.. Min rygg har dock börjat krångla lite. Ibland från att jag sitter på marken eller på en stol och reser mig får jag jätteont i svanken. Nästan så att det låser sig. Sedan när jag börjar gå har jag ont för varje steg jag tar. Men det ger sig efter någon minut. Men man undrar ju vad det kan vara för något och hoppas det inte blir värre...

Magen växer och nu syns det verkligen att jag är gravid... Idag har jag packat en HEL flyttlåda full med kläder som jag inte kan ha längre. Bara att köpa nytt. Bara ett par gamla jeans jag kan ha. Resten är alldeles för tajta....

Nu ska jag fortsätta med lite pyssel hemma....

Konstig snubbe

Igår var jag och syrran till videoaffären för att hyra film. När vi kommer fram till kassan utbrister kassören "Har pojken kommit?". "Va?" svarar jag och är extremt undrande. "Jaa, du skulle ju föda barn alldeles nyligen, hur gick det? blev det en pojke?". Jag svarar "Nej du, där har du nog fått det om bakfoten eller förväxlat mig med någon annan, jag har inte fött någon pojke". "Jo men det är ju du som var här för några veckor sedan, höggravid och skulle föda en liten son". "Nej, svarar jag, det kan du vara helt säker på - jag har inte fött någon unge, men jag kan berätta att jag har en bäbis i magen nu". Kön börjar bli längre, kassören stannar upp och pillar sig i huvudet "Men jag är helt säker på att det var du!!!!!" "NEJ!" svarar jag och blir allt mer frustrerad att han inte kan rappa på. Kön blir längre och längre och han snackar bara en jävla massa skit. "Ja men då får jag säga grattis då! Vet ni vilket kön det ska bli?" Jag svarar "Nej det vet vi inte". Hans kollega börjar flina och verkar tycka att han är något konstig. Han tittar åter igen på mig och nu är kön något längre - "Men du det är ju du som var här för någon vecka sedan och jag kommenterade att du är så rik och så har du väl en silvrig grå bil". "NEJ!" svarar jag, "det var inte jag, det var någon annan". Att han aldrig kunde förstå att han hade misstagit sig om person. När jag gick därifrån såg han häpnad ut och jag tror faktiskt fortfarande han tror att jag är kvinnan som födde en liten pojke för någon vecka sedan, även fast jag fastslog att det faktiskt inte var jag!!!! Fattar ni vilken pinsam situation!!!

När jag och syrran gick därifrån flinade vi och tyckte att vi hade hamnat i en jäkligt konstig situation, men Isabelle sa "Nu tror jag att du kommer få en pojke... det där betydde något". Ja kanske är det så... :)

RSS 2.0