Akutbesök på DS...

Idag var en dålig dag. Med ryggen har det hittills varit bra och jag gick till jobbet imorse även fast det var ganska svårt att ta sig upp från sängen.

På förmiddagen ringde jag till min barnmorska och berättade för henne att lilla tösen i magen inte sparkar som hon har gjort tidigare. På en-två veckor har det varit väldigt lugnt, och inte ens när man buffar på magen flyttar hon sig. 

Barnmorskan tyckte att jag skulle åka in till sjukhuset och kolla upp detta närmare. Jag fick ett nummer till den obstetriska mottagningen DS och möttes av en vänlig röst som tyckte att jag skulle komma in och göra en närmare kontroll. Jag började storgrina när hon sa att jag skulle komma in, för det säger de ju inte hur som helst. Tänkte "Men herregud, jag kanske skulle ha åkt för 1-2 veckor sedan när de minskade fosterrörelserna började". 

Gick till min chef och kunde inte hejda tårarna som bara forsade. Ringde samtidigt min man Lars som tog en taxi från stan till Täby, till mitt jobb varifrån vi skulle ta bilen till DS. Han tyckte att jag inte skulle köra i det tillstånd som jag var i. Vi åkte till sjukhuset och väl framme var klockan 12 och läkarna hade gått på lunch. Fick sitta och vänta ett tag (ett LÅNGT tag), lämnade ett urinprov (oj det glömde jag få svar på) och så lyssnade barnmorskan med en sån där doppler på magen. Allt lät bra, enligt henne.

Det gick flera timmar och i väntrummet satt en massa kvinnor såväl lyckliga som gråtandes och gick in till läkarna en efter en. Jag hade kommit till en mottagning var det både var akutbesök och tidsbeställd mottagning. Blev nervös och tyckte det var konstigt att det aldrig blev vår tur. Tv-serie efter tv-serie passerade på TV skärmen och vi kom till en tidpunkt när "Förlossningskliniken" skulle visas. Tio höggravida kvinnor sittandes i ett väntrum, som ivrigt satt och kollade på ett program som visade de absolut förfärliga förlossningarna.

Till slut, strax innan kl fyra kom vi in till farbror doktorn som med ultraljud kollade närmare vad/om och var felet kunde vara. Han tyckte allt såg normalt ut, förutom att det "kanske var lite för lite fostervatten". Och vad betyder det, frågade jag. "Ja det är inte bra för barnet". Då blev jag än mer orolig. Jag såg på hela hans kroppsrörelser och uttryck att något var fel. Det kändes som han inte talade sanning när han sa att det såg bra ut. Han ville skicka remiss för en ordentlig ultraljudsundersökning av ultraljudsspecialist och väl inne hos henne var allt bra.

På ultraljudsslärmen kunde vi se en liten bedårande flicka liggandes med fötterna i ansiktet, ungefär som en hopfälld kniv, så hon har nog rätt svårt att röra på sig enligt läkaren. Ingenting onormalt, absolut inte. Det kan vara därför jag känner minskade fosterrörelser. Plus att moderkakan ligger i framväggen. När hon höll ultraljudsstaven mot magen kände jag sparkar och blev så glad att hon äntligen visade livstecken! :) Det var underbart att se henne öppna och stänga munnen, hon var ju mycket större nu än vid sista ultraljudstillfället för flera veckor sedan.

Mina värden var bra. Blodtrycket var bra (110/65) och bebben väger ungefär 880 gram vilket är helt normalt, dock lite i underkant. Vid denna tidpunkt brukar de väga runt 1 kg.

Glad, lättad... Så skönt att allt var normalt. Gissa om jag var orolig.


SMÄRTA

Det var en hektisk dag på jobbet med mycket spring fram och tillbaka... På jobbet kände jag inte direkt av smärtan i ryggen men när jag kom hem; ojojoj! :( Under hela min graviditet har jag nog aldrig haft så ont som jag haft ikväll. Efter middagen la jag mig i sängen för att vila och kom inte upp. Kunde inte vända mig för smärtan var outhärdlig och spred sig som en löpeld genom hela ryggslutet och ned i bägge benen. Går inte riktigt att beskriva. Ringde min man som är på jobbet och grät av bara ren smärta... Till slut, efter en timmes kämpande i sängen, kom jag upp på benen. Men när jag går är det som att smärtan från ryggslutet sprider sig ned i benen, därför är varje steg väldigt smärtsamt. Jag hoppas inte det här fortsätter... Hur ska jag då klara av att jobba? Jag vill inte ha sådana här kvällar.


Magen växer...



En fin bild som min kära fotograf till syster tog häromdagen. Älskar dig gumman. Stickad tröja, leggings och linne från Gina Tricot. Halsband från Dyrberg & Kern.


Babykorg

Idag var vi på Bonti på Karlavägen o kollade på barnvagnar. Det finns så många, men nu är nog Hesban utesluten. Lars tycker den var alldeles för tung och klumpig.

Vi har börjat fundera på Bugaboo som bara väger 9 kg. Har varit väldigt anti den eftersom det är så många som har den. Och den är ju väldigt mycket CITY. Men med ett par vinterhjul skulle den funka hos oss. Extremt bekväm att köra men frågan är fortfarande om den verkligen funkar bra i terräng? Nu lutar det åt antingen Kronan eller Bugaboo Cameleon. Kronan väger 14 kg, är mer otymplig men kommer nog definitivt funka här ute bland grus, skogar och gropiga vägar. Kronan kostar 6500 kr ny och Bugaboon kostar närmare 12000. Hmmmmm.

På Bonti fanns supersöta babykorgar och jag som hela tiden har varit inställd på spjälsäng vill nu köpa en babykorg som vår bebbe får sova i i början. Sen ska man ju naturligtvis övergå till spjälsängen. Men hon är ju så liten i början. Har hittat en superfin babykorg. Vad tycker ni om den? Gullig va?!!!!!



Barnvagnsdjungeln.

Det är en stor barnvagnsdjungel....

Galet svårt att veta vilken vagn man ska välja. För det första ska det vara en stabil kvalitetssäker vagn, för det andra ska det vara ett bra märke, för det tredje får det inte vara en vagn som inte funkar på "landet". Det finns hur många olika vagnar som helst att välja mellan och alla dessa ord som man inte förstår sig på gör en tokig. Chassi, duovagn, kombivagn, sulky osv...

Vi har varit inställda på Kronans kombivagn (se nedan) hela tiden. Men häromdagen blev jag tipsad om Hesbas barnvagn (se nedan), som faktiskt är hur tjusig som helst. Den är klassisk och väldigt stilren. Finns att köpa på Bonti i stan. Finns det någon som möjligtvis har erfarenhet av denna? Rekommenderas?

Om min man kommer hem i lagom tid idag kan vi kanske åka förbi Bonti och kolla in vagnen. Vet inte vad den kostar, men man får vänta o se. Det är 2½ månaders leveranstid! Det gäller att ha framförhållning... Vilken av dessa vagnar tycker ni är snyggast o mest stilren?? Berätta berätta!!!

Barnvagn Hesba:







Barnvagn Kronan:




Vecka 26 + 1

Igår hade 26 veckor gått och jag är nu inne i 27:e veckan. Det känns helt fantastiskt. Tiden går så fort. Väger nu närmare 70 kg och har alltså gått upp ungefär 10 kg från start. Har blivit fasligt sugen på Pucko, alltså chokladdrycken. Häromdagen i bilen blev jag så sugen att jag bad Lassemannen stanna på närmaste mack. Cravings? Måste nog köpa ett par Pucko o ställa in i kylen. Stilla suget liksom!

Häromdagen träffade jag en supergullig vän som jag inte har träffat på 10 år. Hon är också gravid och skall föda en månad innan mig. Det blir många barnvagnsdejter med andra ord. Pricken över i:t är att vi båda väntar töser! :) Vi käkade på Vapiano på Sturegatan. Måste vara en av Stockholms bästa restauranger. Bästa italienska maten du kan tänka dig! Het rekommendation för er som aldrig besökt stället.

Häromdagen tog min syrra en massa bilder på magen med sin schyssta kamera. En toppenfotograf. Lägger upp några bilder så småningom...

Sååå illamående :(

Sedan ett par dagar tillbaka, hmm, i samband med att jag började med järntabletterna (Niferex) har jag mått så fruktansvärt illa och har även varit motsatsen till förstoppad!! Det här illamåendet stör mig jättemycket. Kanske får byta till annat järnpreparat? Någon annan som har besvär och som har fått det i samband med intag av järn???

Vecka 25 + 1

Galet vad tiden går fort! Idag har det gått 25 veckor och det är bara 15 veckor kvar tills "the moment"...

Magen växer och växer för varje dag som går. Nu är magen verkligen stor tycker jag... Bebben sparkar för fullt och ibland blir jag nästan rädd så hårt hon sparkar! hihi :) Jag mår jättebra! I förrgår upplevde jag nåt ganska läskigt, magen drog ihop sig på nåt konstigt sätt och så kände jag ett tryck nedåt. Sammandragningar? Förvärkar?

Det har varit väldigt stressigt på jobbet denna vecka (orsaken till mina sammandragningar???) och jag undrar hur länge jag kommer kunna arbeta. Ibland får man vara med på tunga lyft och vändningar och det känns direkt i magen och ryggen. Inte speciellt bra kanske.... Så jag ska nog söka havandeskapspenning.

Var hos barnmorskan häromdagen. Vi fick lyssna på hjärtljuden som var helt fantastiskt, hon sparkade flera gånger under tiden BM höll staven mot magen - det dunsade liksom till hihi. Hennes HF var 152 slag/min.

Jag har hittills inte tagit några vitaminer, ingen folsyra och inget järn mycket beroende på att jag inte tror på sånt tjafs. Järn har jag undvikit för att jag blir så extremt förstoppad. Men nu var mitt järnvärde lågt (Hb 100) och därför rekommenderade hon mig starkt att börja ta järntabletter. Så nu har jag börjat! Blodtrycket (115/65) var kanon och blodsockret var också bra. 

Min barnmorska rekommenderade svininfluensavaccinet, men jag är så skeptisk. Det har ju liksom inte gjorts några långsiktiga studier och undersökningar på barn som vuxit upp vars mamma fått svininfluensavaccin under graviditeten. Läste att vaccinet innehåller kvicksilver och kvicksilvret kan i sin tur ge barnet ADHD, damp osv. Jag är väldigt skeptisk till vaccinet som sagt, men min barnmorska säger att "Om du får svininfluensan, så är det stor risk att barnet inte kommer må bra och risken för missfall blir då stor"... Men hur stor är risken att man får svininfluensa??? Hmmm... Vad säger ni?? Ska man ta vaccinet trots allt?




Känslig...

Just nu är jag gråtande medan jag skriver det här inlägget. Min känsliga sida kommer mer och mer fram ju längre in i graviditeten jag går. Det finns en sjuk jävla pedofil som går under namnet Alex som härjar, som man tydligen inte har fått fast ännu. Han  skriver sina snuskiga tankar o fantastierna han har om barn... Jag ville inte läsa men när jag hörde talas om hans blogg (genom ullna.blogg.se) var jag tvungen att se det med egna ögon, jag kan inte förstå hur dessa vidriga människor får finnas utanför "fängelset". Han arbetar på en förskola och skriver sina sjuka fantasier om barnen... Det är helt sjukt!!!!! Hur kan såna människor få existera, finnas till och andas vår luft! Jag ryser, jag känner äckel, avskum och jag blir så fasligt arg varför man inte kan få fast dessa idioter. Stackars föräldrar som har sina barn på förskolan!! Hoppas de får fast denna Alex och hoppas för guds skulle att alla dessa vidriga typer försvinner från vår jord...

Jag känner mig fylld av en enorm "avsky-känsla".

På denna äckliga sida kan ni läsa mer, och skriv gärna nån bra kommentar, allt för att han ska känna sig äcklig...

alex.pedofil.se

Nu tycker jag att vi alla skriver en massa hatbrev till människan...

/// Majsan, snart mamma


Foglossning på G.

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Så känner jag nu, panik panik panik! Igår kväll kom jag knappt ur sängen. Det var som en låsning längst ned i ryggslutet som gjorde att jag absolut inte kunde röra mig någonstans.

Idag på jobbet så hade jag en hemsk smärta i ryggslutet med utstrålning i ena benet, när jag förflyttade mig... När jag sitter ned är det ok men så fort jag rör mig gör det skitont. Hoppas att detta ger med sig. Har hört om vänner med en så pass svår foglossning/bäckenuppluckring att de måste gå med kryckor. Det vill inte jag... :/

Sparkande lilla knodd...

Oj oj oj vad hon har sparkat idag! Kanske för att jag är tillbaka i full fart på jobbet. Hade ganska mycket att göra idag, men försökte att inte stressa för mycket. All stress är dålig stress för bebben, så det är bara att försöka ta allt i sin lilla lugna takt! :)

Har mått så fruktansvärt illa både idag och igår... Men idag har nog varit värst. Det är mycket värre nu på kvällen, mot vad det var imorse. Det e väl alla hormoner som e i omlopp. Jag är ju så fruktansvärt trött också. Inte nog med det! Livmodern växer och trycker på blåsan så att jag är kissnödig konstant...



Kittlas...

Kvällen har varit underbart mysig! :) Vi var hemma hos mina föräldrar och min syster. Farmor kom också som tyckte att magen hade vuxit en massa sedan sist! Maten var supergod, det blev persiskt som är en favorit!! Sedan gottade vi oss i kanelbullar... Supergott!

Syrran Isabelle klämde o kände på magen o kittlade lillsnuttan så att hon sparkade rejält!!! Det var så hårt att jag nästan blev lite rädd... Hon kittlade en gång till så att pluttan sparkade! Haha tydligen en kittlig gullunge där inne... Åh det var så mysigt!!!


Helgen + Bilder på magen

Äntligen känner jag mig nästan helt frisk!! Sååå skönt!! Jag har fortfarande rethosta och så är jag ju så förbaskat trött, men annars mår jag prima!

Igår var vi på Underbara Barn på Stockholmsmässan. Det var supersvårt att hitta parkering, vi snurrade runt i säkert en timme innan vi hittade en p-plats... Tyvärr tyckte inte jag att barnmässan gav det som man hade velat. Hade gärna velat se fler barnvagnsutställningar. Vi kollade på Kronan, som vi starkt funderar på att köpa. Problemet med den är att hjulen är stora och den är svår att svänga. Undrar om man kanske skall köpa en Brio Sing ändå som har mindre svängbara hjul i fram? Frågan är hur praktisk den blir här hemma... När vi var klara på mässan och skulle gå till bilen regnade det som tusan, så vi passade på att springa till bilen som stod några km bort. Och efter det fick jag superont i ryggen. Foglossning på G? Hoppas inte!!!

Väl inne på mässan pågick även villa och inredningsmässa. Vi spenderade nog mest tid där. Ska eventuellt byta fönster i hela vår kåk snart, så vi passade på att kolla olika prisförslag...

Sedan iförrgår har jag haft lite besvär med kisseriet, det tränger på ordentligt. Måste springa o kissa konstant, men tydligen är det ganska vanligt just vid den här tidpunkten i graviditeten...

Här kommer några bilder på mig o magen. Har nog lagt på mig en del i ansiktet också. Haha. Har hittills gått upp cirka 7,5 kg.

Magen i vecka 23+3

Magen i vecka 23+2


Magen i vecka 23+2


Ansiktet :) i vecka 23+3

Vecka 23+2


Ikväll blir det mys hos mina föräldrar o lillasyster... Det var så längesen vi sågs på grund av alla våra förkylningar, saknar de massa!

Vecka 23 + 1

I skrivandets stund kör vår lilla flicka lite morgongympa! Jag börjar vänja mig vid det nu... :) Varje dag kl 8-10 så är det gymnastik. Bra gumman!!!

Igår var jag hos BM för kontroll. Eftersom jag varit sjuk så länge ville hon att jag skulle komma för kontroll. Vi lyssnade på de fina hjärtljuden, 148 slag/min. När BM körde med staven över magen sparkade lilltjejen, man hörde tysta dova ljud av sparkar...  Pga. min obeskrivliga trötthet fick jag ta lite thyroideaprover, man kan tydligen få sköldkörtelproblem under graviditeten som brukar ge oförklarbar trötthet. Nästa BM kontroll om 2 veckor. Längtar redan till nästa gång, o jag hoppas naturligtvis att proverna är bra!

Idag har 23 veckor passerat och vi går in i 24:e veckan. Helt otroligt! Om en vecka har 6 månader passerat. Allt som allt har jag mått jättebra i själva graviditeten. Man är så lugn och harmonisk i sig själv. Graviditeten ger mig bra energi! Magen växer för varje dag som går och nu syns det verkligen att jag är gravid. Nätterna är jättebra, jag har nog aldrig sovit så gott som jag gör nu. Man sover så djupt och det verkar lillflickan också göra. Det är skönt, behöver inte springa på toa på natten. Ingen nämnvärd ryggvärk och inget mer illamående. Skönt! Det enda problemet jag har är mitt nedsatta immunförsvar, som lett till 2 hemska förkylningar inom loppet av en månad ungefär. Fortsättningsvis får jag inte vara i närheten av sjuka/förkylda personer eftersom jag då lär åka på nåt nytt. På måndag ska jag åter till jobbet, det känns jättebra. Det är så tråkigt att gå hemma hela dagarna o nu har jag varit hemma från jobbet i 2 veckor.

Denna vecka är vikten på bebben cirka 530 g. Hon är 21 cm lång och det börjar redan bli trångt. I den här veckan börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av hjärnan. Bebisens balansorgan i innerörat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek.Nu vet hon vad som är upp och ner. När man buffar och klappar henne rör hon på sig o ändrar ställning där inne.

Det här är så mysigt. Jag hoppas jag fortsätter slippa ryggbesvär o annat jobbigt...

RSS 2.0