Namn

Vi har seriöst börjat fundera på olika namn på barnet nu.

Om det blir en flicka kommer hon heta Molly. Det står högst upp på listan. Vi funderar också på Linnéa, Mika, Mini eller Alice. Molly tycker jag klingar sötast. Vad tycker ni??

Om det blir en liten mini Lars funderade vi lite på Lars Junior. Skämt åsido! Haha! Det vore lite larvigt.

Seriöst funderar vi på Kevin, Leo, Morris, Nils, Ville, William. Vi vet inte vilket av dessa vi tycker mest om men det blir nog ngt av dem om vi inte hittar på annat! Vi vill inte att det ska vara alltför vanligt.

Vad tycker ni?

Har ni några andra fina namnalternativ???

Vecka 13 + 1

Hallå där i sommarvärmen,

Har nu gått in i andra trimestern som varar fram till vecka 28. Fortfarande lika trött. Somnar tidigt om kvällarna och sover lääänge.... Men utvilad blir jag! Så fort jag har ätit blir jag dock lika trött igen... Måste nog gå och kolla upp mitt blodvärde?! Kanske blodbrist?

För övrigt mår jag ganska bra. Illamåendet klingade av för ca 2 veckor sedan, men nu börjar det komma smått igen och framför allt triggas det av matos och andra otrevligheter. Måste be min man skölja munnen en extra gång på kvällen för dåliga andedräkter går inte hem hos mig just nu!!!!! Förra veckan hade en i min närhet ätit vitlök och lök och satt bredvid mig precis hela dagen. Fick flera gånger kväljningar och var nästan på väg att säga till personen att gå och köpa tuggummi, men jag vågade aldrig säga till - fegis som jag är... Såååå det stank!!!!

Det finns vissa saker som jag absolut inte kan äta men som jag tyckte om innan graviditeten. Det är; lök, vitlök och fisk. Dessa saker går absolut inte just nu! Jag som absolut älskade lök innan kan inte ens ha en lök bredvid mig eftersom det stinker! Sånt som jag tycker om innefattar; lakrits, choklad och frukt!

I vecka 13 börjar många uppleva att de går in i en lugnare period. Perioden med den största missfallsrisken har passerat. I vecka 13 är kroppslängden omkring 10 cm (huvud/stjärt). Första trimestern är slut och alla vävnader och organ är anlagda. Nu i andra trimestern är det tillväxtspurt och mognad av barnets organ och funktioner som gäller. Andra trimestern varar till och med 28:e graviditetsveckan. Tillväxttakten är mycket hög men avtar efterhand från vecka 22.

Armarna är långa i förhållande till benen. Fingernaglarna börjar växa. Fostret kan röra på fingrarna, och handen kan slutas vid beröring. Fostret lyfter handen mot ansiktet. Gäspar och sträcker på hela kroppen, kan snurra runt och kan reagera på mammas lägesförändringar.

Mysigt!!!!!!!!!!!


Snart snart i vecka 12

Är i vecka 11 + 4 dagar och nu minskar ju risken för missfall !!! Känns bra !!! Bebisen väger nu ungefär 8 gram och är 4,4-6,1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime. De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.


Jag närmar mig nu slutet av den första trimestern och livmodern är nu så stor att den tar upp den största delen av bäckenet. Kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.


Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.


Jag märker förändringar i tillväxten hos håret och naglarna. Hårväxten ökar och naglarna blir långa snabbt.

Vecka 11 är den sista veckan innan bebben lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor. Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet. Som en förberedelse för amningen kan bebisen redan svälja. Bebben kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.


Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.

Min tinnitus härjar men jag antar att det är graviditetshormonerna som gör att mina öronljud ökar....

Vill att magen skall ta ännu mer fart nu så att man verkligen ser att jag e med barn... :)


BB Stockholm

Talade idag med min barnmorska Gunilla som är jättebra och arbetar vid barnmorskemottagningen Täby Centrum. Hon har givit oss en garanterad plats på BB Stockholm, vilket innebär att den ÄR garanterad! Pga Vårdval Stockholm finns det många personer i andra delar av Stockholm, typ Söder, som vill föda på DS och får då göra det pga vårdvalet. Kan tycka att det blir lite dumt eftersom vi Norrortsbor då ibland får föda på sjukhus på helt andra sidan av stan.... för att det inte finns plats på DS.

BB Stockholm ligger på Danderyds sjukhus och där får kvinnor med normal graviditet förlösa så jag hoppas att min graviditet fortskrider normalt. :) Där är rummen fint inredda med all apparatur inbyggd (knappt synlig) och parkettgolv. Istället för att skickas till Patienthotellet efter förlossningen och stressas upp över överflyttningen från BB till hotellet slipper man stressen eftersom man får sova kvar två-tre nätter på BB Stockholm. Helt underbart! Där får min man också sova över i samma rum. Känns ju hur underbart som helst!

Om allt funkar som det ska .... så älskar jag verkligen vården i Sverige gällande graviditet och förlossningar...

Planerat Ultraljud på Odenplans Läkarhus den 3/9 kl 16.00. Då ska vi ta reda på könet också! LÄNNNNNGGGGGTAR!


Så mycket man borde göra...

Kläderna ligger huller om buller på sängkanten och jag borde ta tag i en massa saker i vårt nya hus men orken finns liksom inte där. Jag kommer hem från jobbet och är helt slut... Vill bara sova. Är det normalt att vara så här tröööötttt???!!

Jaja... "Flytten" får ta den tid det tar. Det är ju långt kvar till lillskrutt kommer! :)

Tjäna Pengar på din Blogg

Förresten - Du kan tjäna pengar på din blogg genom att gå in här:

http://www.woopa.se/signup.php?ref=Majsan83


Förvärrad tinnitus

Jag har haft tinnitus i en massa herrans år och har gått igenom det mesta. Min TT har gått upp och ner liksom min ljudöverkänslighet som jag övervann.

Men igår hände något märkligt - något som jag tidigare också varit med om men bara väldigt sällan.

Jag satt i bilen och fick plötsligt ett iiiiiiitjut i vänstra örat (där min TT är som värst) och efter det har alla yttre ljud triggat min TT något ofantligt. Pappersprassel, kranen, tangenttryckningar osv. I samband med förvärringen tänkte jag inte så mycket på det och fortsatte köra - det brukar ju liksom ge med sig. Men denna gång gjorde det inte det. TT fortsatte triggas på kvällen i vä örat och jag är extremt ljudöverkänslig. Är gravid i 3:e månaden och undrar om hormonomställningarna kan vara en orsak... Jag har käkproblem sedan tidigare och min bettfys. har ju trott att min TT är orsakad av käkproblem. Så jag har använt en bettskena i flera år, men sedan jag blev med barn har jag varit fruktansvärt illamående och inte kunnat använda den. Jag har haft ont i käken på mornarna, så höjningen av TT kanske kan komma sig pga att jag inte använt bettskenan... Tankarna snurrar just nu.

Just nu är mitt liv ganska stressigt; mycket på en och samma gång. Barn på G vilket jag iofs tycker är hur kul som helst, har precis bytt jobb vilket innebär mycket stress och press, och vi har nyligen köpt hus. Allt i samma veva. Livet är stressigt och kanske kan min triggning av TT hänga ihop med hela livsomställningen???

Jag och min lillasyster hade köpt bilj till Britney Spears konserten på måndag. Hade såååå mycket sett fram emot konserten! Och framför allt för att gå med min lilla prinsess-syster! Två dagar kvar, jag undrar om jag kommer kunna gå när min TT nu triggas av alla ljud. Jag har ju mina formgjutna proppar 25 db men jag undrar om det hjälper. Det värsta vore om man går dit och inser efter en kvart att man inte klarar av det........ :( Vad ska jag göra!!!! Vill inte heller att min syster ska bli ledsen om jag inte går med henne....

Hungern...

Idag är jag RIKTIGT hungrig! Bara längtar efter middagen...

Lars o jag flyttade in i ett hus för ca 2 veckor sedan. Vi trivs jättebra men det är mycket att göra. Och jag som är så trött i och med graviditeten... Helt sjukt trött!! Inte lätt att packa upp lådor då.

Hörde igår att två av våra grannar ska ha barn så småningom så det blir några parvlar i samma ålder i samma område. JÄTTEKUL! :)

Längtar efter vår bebis!

Pregnancy is probably the most glorious phenomenon that can ever happen

Oh yes! Rubriken är precis så som graviditeten upplevs!

Jag älskar känslan!

Saknar vår lilla bebbe i våra liv!

Idag har min underbara syrra hjälpt mig med min header till min blogg. Ni kan besöka hennes spännande blogg på isabellehed.blogg.se

Vi ska förresten på Britney Spears konserten på tisdag och vi ska stå "In the Zone". Lite orolig att jag skall få en arm eller ett slag mot magen faktiskt. Vi bokade biljetterna innan vi hade ngn kännedom om graviditeten...

Tröttheten eskalerar.............

Vecka 10 + 4 dagar

Ojoj det var längesen jag skrev nu. Min syster påminde mig häromdagen...

Mitt illamående som jag så intensivt beskrev har avtagit, men är inte borta. Det finns där och triggas av matos och andra otrevligheter. Illamåendet har gått över i en obeskrivlig trötthet...

Jag jobbar dagtid måndag-fredag numera och är helt slut efter jobbet. Vill bara sova, saknar min säng när jag sitter i bilen hem och till jobbet....

Nu är jag i vecka 10 och det känns faktiskt helt underbart att ha en liten krabat i magen. I går började jag få magont i nedre delen av magen och då  tänkte jag att.... "nu är det kört". "Tänk om jag får missfall". Vilken hemsk känsla det vore! Här har man gått och triggat upp sina känslor och känner sig glad att man äntligen är med barn. Det är 1½ vecka kvar, sedan är det mycket mindre risk att få missfall... Känns skönt.

Jaa... så vad har hänt sedan sist. Vi var på ett läkarbesök förra veckan. Träffade Magnus Hagmar som är gynekolog på KS. Fick ett otroligt trevligt och lugnt bemötande. Det kändes bekvämt att sitta där inne och ställa alla frågor som man hade i huvudet. Innan läkarbesöket hade jag jätteont i magen, hade inte skött magen på flera dagar, och han berättade för mig och min man att det är vanligt med antingen förstoppning eller diarré när man väntar barn pga alla hormonomställningar. Jag kan nästan tänka mig att det är tarmarna som gör att jag har smärre buksmärtor just nu faktiskt.

Jag började nytt jobb för 2½ vecka sedan med provanställning ett halvår och det var väl ganska tokigt att bli med barn mitt i en provanställning, men vad ska man göra?! Jag berättade för min chef idag eftersom hon ska sluta snart. Och det kändes faktiskt mycket bra. Bättre än vad jag hade trott. Jag grät lite pga mitt dåliga samvete och berättade för henne om graviditeten och att den faktiskt inte har gått så långt. Jag fick en kram, och ett varmt grattis. Hon sa att man inte kan avsluta någons provanställning pga graviditet. Och så sa hon att jag ju fungerar jättebra, så det blir inga problem att få stanna kvar. Jag som har varit så förbaskat orolig..... Det känns som en lättnad att ha berättat om graviditeten. Alltid jobbigt att gå och hålla saker inne.

Enligt alla info.sidor syns det inte så mycket på magen vid denna tidpunkt i graviditeten, men jag tycker att det syns... och det verkligen! Bebisen är nu mellan 3,2-4,3 cm lång och är stor som ett plommon. I den tionde veckan är alla kroppens organ anlagda, nu återstår bara för de att utvecklas och mognas. Fingrar och tår har vuxit isär och svansen har försvunnit. Hjärnan växer med otroliga 250 000 neuroner per minut! Hjärtat är fullt utvecklat, men de externa könsorganen syns inte förrän under nästa vecka.

Helt otroligt att vara med barn. En helt ny milstolpe i livet...! :)

RSS 2.0