Hej Då!

Anledningen att jag startade denna blogg var för att du Molly senare i livet skulle få chansen att läsa om din tid i mammas mage och hur mamma mådde under graviditeten. Hade nu tänkt att börja binda ihop denna blogg till en bok...

 

Har förstått att du är en riktig livsnjutare. Du ligger gärna i din babysitter och funderar på livet. Fönstret i vardagsrummet är din favorit. Vet inte vad det är du stirrar på, men varje dag fäster du blicken mot det fönstret. Du är så söt när du ligger där och stirrar med dina klot till ögon, skulle nog kalla de rådjurs- eller mandelögon. Du är så otroligt vacker! Jag hade aldrig tidigare vetat hur spännande lampor och ljus kan vara, men det är nog det som fascinerar dig mest, eftersom din fundersamma blick alltid riktar sig hit. Din favoritleksak som du stirrar på länge i babysittern är den där humlan som låg i BB väskan. Massa färger, det gillar du. Ibland har du magknip, då får du lite magknipsmassage och sen är det oftast bra. Vi har något sånär lärt oss dina olika skrik och vad de beror på. Hungerskriket låter på ett sätt, bajs-skriket låter på ett annat och uppmärksamhetsskriket kan man lätt särskilja från de andra…  Du skriker inte så mycket. Du är mest lugn och snäll, men vi har märkt att du har ett stort behov av närhet. När du vilar i din babysitter, ligger i din korg eller i soffan och vi går ut från rummet så kommer det ibland gnäll. När vi kommer tillbaka till rummet och pratar med dig blir det tyst, du sprattlar med benen och vi förstår att du är glad att ha någon nära. Du gillar pussar! Du gillar ljud, gärna lugn musik spelandes, du sover nog bäst så. Du sover mest i korgen eftersom spjälsängen känns stor för dig. Korgen gillar du, du sover där på nätterna, vilar där på dagarna… Där sitter din lilla leksaks-humla fastsatt och du kan stirra på den i timmar. Häromdagen gav du det första leendet vid ögonkontakt. När jag log tillbaka fortsatte du le. Det var en underbar känsla, det pirrade i hela kroppen och jag fick gåshud… Molly, vi älskar dig så mycket!! Kärleken till dig är enorm!

 

Nu är det faktiskt dags att sluta skriva här på din blogg och fortsätta skriva i baby-boken.

 

Tack alla läsare som har följt min och Mollys tid!!

 


Mollys läkarbesök på BVC.

Idag var vi med Molly på BVC. 2 månaders kontroll hos tant dr. Molly fyllde visserligen 6 veckor igår, men kontrollen skulle göras nu ändå. Allting var superbra och Molly låg där så söt och snäll. Några skrik kom, men jag skulle också skrika om någon skulle sära på och dra mina ben åt alla håll. Varken jag eller Lars vann angående gissningen om hennes vikt. Hon vägde 3760 gram (jag var NÄRMAST) och mätte 52,5 cm lång vid kontrollen hos barnsköterskan häromdagen. Jag hatar detta väder. Även fast det är sol vilket är skönt förstås, är plogbilarna usla på att ploga vägarna. Att ta sig fram i denna snö är ganska jobbigt. Men idag tänkte vi bege oss ut ändå och försöka få oss lite frisk luft!! Igår var en mäklare här för omvärdering av vårt hus och som det verkar har husets värde ökat massor på de fjuttiga 7 månaderna vi har bott här. Det känns superbra. Men man ska inte ropa hej. Vi ska få det på papper först... Ni anar inte vad jag längtar efter den kommande renoveringen av kök och vardagsrum! Just nu ser vardagsrummet ut som "hej kom och hjälp mig". Bjuder på några söta bilder på Molly! Är hon inte underbar vår lilla tjej.... Underbarast.


Nöjd.

Molly är nöjd. Hon sitter i detta nu i sin babysitter och ser så glad ut. På morgonen var hon väldigt grinig efter hon hade ätit sitt morgonmål, men efter lite magknipsmassage, prutt och explosionsbajs är hon nöjd! Min lilla tjej. Är nästan helt säker på att hennes skrik när hon blir sådär helt röd i ansiktet beror på förstoppning... Magmassagen är så kanonbra!! Man märker verkligen hur hennes magknip försvinner. Idag ska vi på 1 månads kontroll med viktkoll. Tror att det kommer gå jättebra. Hon är en riktig sprattelfia och så stark i nacken... Jag och Lars brukar ha en gissningslek innan dessa viktkontroller. Han tror hon väger 3930 g och jag tror 3850. Återstår att se vem som är närmast eller har rätt!

ALLA HJÄRTANS DAG

Igår hade vi gäster. Lars barndomsvänner från Uppsala, det var supertrevligt. De har en liten son Lukas som är tre år, så otroligt söt och så lite busig förstås :) Malin är sjukgymnast och visade mig hur man gör den där magknipsmassagen på rätt sätt; att man ska ta i ordentligt och det kom en hel del fis och Molly var nöjd hela kvällen. Har gjort den där massagen massor av gånger idag! Idag är det alla hjärtans dag!!! Mollys första alla hjärtans dag! Egentligen var det meningen att jag och Lars skulle på restaurang och bio ikväll och lämna lilla Molly till mina föräldrar och syster, men eftersom min mamma blivit förkyld blev det ändrade planer. Jag ska laga nåt gott åt min älskling ikväll, och så kanske vi hyr film... Mollys morföräldrar och moster hade längtat hela veckan efter denna söndag då de skulle få massa timmar med henne ensam, men det blir en annan dag istället - Krya på dig mamma!!! Pappa och Isabelle kom förbi med alla hjärtans dag presenter till oss tre som de alla hade köpt. Det var så fina saker till oss och MASSOR av gullegrejer till Molly. Rena rama lilla julafton! :) Hon fick sparkdräkter, skor, mössa och massa massa annat... Hon blir så bortskämd vår lilla tjej!!!! Så älskad... Om ni läser detta, mamma, pappa och Isabelle vill vi tacka så jättemycket för alla saker. Inte hade ni behövt det... Men jag vet hur det är - När man står där i butiken är det svårt att undvika att köpa de söta sakerna man ser. ÄLSKAR ER! Ni är världens bästa! Har lärt mig använda den fantastiska bärsjalen. Testade den idag för första gången. Fick äntligen möjlighet att läsa igenom instruktionsboken på hur man sätter på den. Helt enkelt är det inte... Men Molly var otroligt bekväm i den. Hon sov och jag hade händerna fria och kunde göra saker. Annat mot om man har henne i famnen eller mot axeln hela dagarna. Mycket bekvämt! Och skönt för henne som får lyssna på mammas hjärta, som i magen. Här kommer några fina bilder. Molly fick bland annat den söta mössan och de söta skorna från mamma, pappa och Isabelle. Hon fick även haklappen... De andra sakerna visas en annan gång... TACK TACK TACK, än en gång tack mina fina!!

STORT GRATTIS!!!

Vi träffades genom våra bloggar, Sara och jag. Vi hade bland annat en sak gemensamt och det var våra graviditeter... Min goda vän har nu fått sin söta son Elias, hon födde några veckor för tidigt. Stort grattis till Sara och Andreas!!! Hennes blogg hittar ni här: ullna.blogg.se.

Skrik skrik skrik

Usch, denna kväll har varit dålig... Strax efter kl sju började Molly skrika hysteriskt och desperat. Mat ville hon inte ha, bajsa hade hon gjort, blöjan var bytt så det enda som man kunde tänka att hennes skrik berodde på var magknip eller kramper i magen. Stackars liten. Skrek skrek skrek utan stopp. Ingenting hjälpte. Jag var ensam ikväll och helt desperat ringde jag min mamma eftersom Lars var på fotboll. Jag grinade och bad om hjälp. Strax efter samtalet kom det massor av fis, och hon lugnade ned sig något för att två minuter senare fortsätta skrika hysteriskt. Jag försökte med allt!!!! Mamma och syrran kom, och strax innan de knackade på dörren kom en ordentlig prutt. Mamma tog henne till sin famn och hon blev lugn. Helt fantastiskt. Efter en och en halv timmes skrik blev hon lugn... Tack mamma och syster för er hjälp!!!

Lite uppdatering...

Häromdagen skrattade Molly för första gången. Hon låg på skötbordet, kollade på lampan och började jollra en del. Därefter kom ett leende med skratt och jag bara smälte!!! Så mysigt. Tittade på henne och skrattade tillbaka, hon fortsatte skratta en del. Helgen som gick var mysig, fredagen funkade jättebra hos mina föräldrar! De blir överlyckliga när hon kommer dit!! Hon får så mycket kärlek! Var ju hos frissan. Mitt hår blev ganska bra, men jag börjar sakna min mörkbruna hårfärg, så kanske färgar tillbaka så småningom... Lördagen var supermysig. Vi var hos min barndomsvän Sonia som fick Heidi 15 dagar innan Molly kom. Vi fikade och pysslade en del. De hade inhandlat grejer för att gipsavgjuta bebbarnas fötter. Det blev superbra! På kvällen kom min syster hit, vi kollade på Melodifestivalen och myste med lilla Molly tillsammans. På fredagskvällen upptäckte vi små prickar i Mollys ansikte. Vi tänkte att det kanske kunde vara såna där "hormonplitor" som bebisar kan få, men det var väldigt många. På söndagen var det ännu fler och prickarna fanns på hals och bröst också. Ringde till jourmottagningen och de sa till oss att åka till akuten på Danderyds sjukhus. Herregud! Akuten! Jag frågade om vi inte kunde komma till jourmottagningen, kanske kunde en husläkare bedöma ju. Men hon sa att Molly är för liten och måste bedömas av barnläkare. Tänkte direkt "NEJ NEJ NEJ, vill inte till akuten och sitta bland andra sjuka barn. Vem vet, kanske sitter det någon RS smittad unge där". Lars och jag kom överens om att sitta avskilt från alla andra barn där och ta med barnvagnen. Barnakuten på DS var usel, sjuksköterskorna sa inte vad man skulle göra när man kom dit. Man fick bara sitta i ett stort väntrum, men jag krävde att få komma lite längre in - avskilt - och det fick vi. Läkaren var usel, typ med finsk eller isländsk eller tysk brytning och kunde knappt uttrycka sig på svenska. Men huvudsaken var att han sa att det inte är något farligt och att många bebisar får dessa prickar som försvinner efter några veckor. Jag frågade om det var hormonplitor och han sa "kanske". Barnläkare, my ass! Han var kass! Jag blev så besviken. Efter flera timmars väntan träffade man en sån usel sak. Har haft fullt upp hela förmiddagen. Vaknade vid halv tio tiden bägge två och Molly skrek jättemycket. Bytte blöja, fick mat. Gnällde en del. Fick magdroppar. Satte henne i babysittern då jag gjorde äppelpaj. Hon satt så lugnt och fint och kollade. Gick sedan och sminkade mig, hon satt utanför badrummet i babysittern, jollrade och var lugn (OBS! UTAN NAPP!). Jag stod och pratade med henne.  Sen kände jag en frän doft. Tog upp henne från babysittern och hon var blöt på hela ryggen och stjärten. Strax innan jag gick och sminkade mig hörde jag en ren explosion, men jag tänkte att hon skulle få fortsätta trycka lite. Ni kanske vet hur det går annars. Det där blöta var BAJS! Jag har aldrig sett så mycket bajs. Hon hade bajs ända upp till brösten. Naveln var full med bajs och hela ryggen... STACKARS FLICKA! Tvättade av henne i handfatet och hon var lugn och snäll. När jag sedan skulle torka henne i handduken på toaletten kände jag en varm känsla på benen - tror du inte hon kissade! Så då tvättade jag av henne igen i handfatet... När jag sen skulle duscha av mig la jag henne i korgen  och väntade på skrik men hon skrek inte. Hon låg bara där och tittade runt. Duschade av mig, la i en tvätt och gick sedan till korgen där hon höll på att slockna. Tog det lite lugnt, trippade omkring här och några minuter senare sov hon. FANTASTISKT! Hon somnade helt själv. Så duktig! Hon sov i typ 1,5 timme och jag hann damma av lite och göra klart äppelkakan. Hon vaknade precis och fick mat, somnade om. Ligger här bredvid och sover.... VILKEN DAG! Men vår lilla älskling är så duktig. Det går framåt. Hon blir starkare och starkare i nacken. Igår la vi henne i babygymet på mage och hon lyfte upp nacken och höll den upprätt ett litet tag... Hon har upptäckt sin leksak som hon fick i BB väskan! Det är en liten humla med massor av färger. Har satt fast den på babysittern och hon är så fascinerad av denna lilla sak...  (Förstår att det kan bli jobbigt att läsa utan stycken, men det funkar inte att få till stycken på denna dator. KONSTIGT)

Spännande dag...

Idag blir en spännande dag eftersom Molly ska till sin mormor, morfar och moster själv för första gången. Hon kommer få det supermys! Sedan slutet på graviditeten och sedan Molly föddes så har man inte direkt unnat sig själv saker... Det är lätt att man prioriterar bort sig själv och bara tänker på lilla hjärtat. Men idag ska jag färga håret för första gången på massor av månader. Lyxa till vardagen lite!! Molly sover på sin egna madrass i sängen mellan oss. Tidigt imorse vaknade jag av att Molly hade rullat ner från sin madrass och låg på mage tätt intill mig. USCH vad läskigt det var när hon låg med ansiktet mot madrassen så där... Tur att man är lättväckt! Inatt tror jag blir den första gången som Molly ska få ligga i sin egna säng/korg för sin egen säkerhets skull. Sista dagarna har hon blivit extremt rörlig, sprattlar som en fisk med benen... så det är nog det enda rätta. Kommer grina när jag inte har henne bredvid mig... Snacka om att man blivit mer tidseffektiv sedan man fick barn. Allt som tidigare tagit längre tid går idag på några minuter, typ hänga tvätt. Måste ju hinna med saker medan hon sover... Dags att göra mig i ordning lite nu när hon sussar här så sött.

Bra dag!

Idag har varit en bra dag... Molly har varit glad hela dagen och jollrat en hel del. Jag har glömt att skriva att hon är väldigt stark i nacken. Hon sträcker på nacken/lyfter och vrider på huvudet, så duktigt! Jag har gått ned sammanlagt 13 kg sedan graviditetens slut (på 3 veckor)... bara 6 kg kvar till startvikten. Inte direkt så att jag kämpar för att tappa vikt. Jag äter på som vanligt, ändå går jag ner... men nu har det stått still på 65 kg ett bra tag.

Molly växer...

Molly blir större och större! Härligt! Häromdagen vägdes hon på BVC; nu väger hon 3125 gram lilla hjärtat. Hon är 51 cm lång. 48 cm var hon när hon föddes och har redan blivit 3 cm längre... Tänk så fort det går! Smetet i naveln var ingen infektion och det var ju skönt. Vi tycker dock att hon har haft lite jobbigt med andningen på sistone, med tanke på att hon varit så täppt i näsan. Usch vad man lider med henne... Så nu har vi börjat med koksalt-spray innan varje amning. Amningen kan tydligen göra att de blir lite snörvliga och täppta! Det låter lite bättre. Hon brukar ofta ligga lite upprätt med nacken på natten så att hon inte är lika täppt. Molly har även fått en liten vit beläggning på tungan som kan vara torsk; en svampinfektion som är vanligt hos bebisar, så då penslar man på vichyvatten där vilket jag gjort några gånger, och det ser redan bra ut! Kanske var det bara mjölk-beläggning på tungan... För övrigt lyckades Molly igår ta sig från att ligga på sidan till att rulla på mage. Hon lyckades också på kvällen lägga in nappen i munnen som hon råkade spotta ut. Hon kan inte riktigt fästa blicken ännu... Men man märker hur hon kämpar. Igår fick vi nästan ögonkontakt!!! Dagarna går och snart är det helg! Imorgon blir det fredagsmys hos Mollys mormor, morfar och moster. Och på lördag ska Molly för första gången träffa lilla Heidi som är 15 dagar äldre än henne. På söndag kommer min kära vän Lina hit, som kommer träffa vår lilla skrutta för första gången. MYS!
Igår fick vi den efterlängtade bebis-fyll-i-boken/pärmen hem. Den är toppenfin och nu är det dags att börja fylla i!!! Eftersom det är en pärm kan man sätta in förlossningsjournalen m.m. i den. Kanon ju! Allt samlat på ett ställe. Blir roligt för Molly att titta i sen när hon blir äldre... Nu måste jag hitta en fin penna!

Molly, vackraste lilla Molly

Molly älskar att sova på axeln!
Hon älskar också långa härliga promenader... Sover så gott!
Molly älskar sin napp som täcker halva ansiktet... Det är otroligt sött när hon frenetiskt suger på nappen.
Molly fundersam, så fundersam som bara Molly kan vara... hihi...
ÅH VAD JAG ÄLSKAR DENNA LILLA FLICKA!!!!!!!!!!!!

Långpromenader...

Är det någonting som Molly gillar så är det långa härliga promenader ute i friska luften. Vi har varit ute flera gånger sedan vi kom hem från sjukhuset, trots all snö. Jag har ju varit så pigg efter snittet och inte haft några problem att röra på mig. Vagnen funkar utmärkt i snön; enkel att svänga åt alla håll, lättstyrd och tar sig enkelt fram. I helgen var vi på middag hos Mollys gammelfarmor för att fira hennes födelsedag. Vi gick härifrån Ella Gård till Viggbyholm, vilket säkert är drygt 4 km eller mer. Det var så härligt. Molly somnade så fort hon kom ner i vagnen och sov hela vägen till Viggbyholm. Vi gjorde naturligtvis ett stopp vid Täby C och jag kunde inte låta bli att (som vanligt) köpa lite fina klädesplagg till vår lilla ängel... Hon sov flera timmar efter promenaden. Man märkte att den friska luften gjorde gott! Idag ska vi till BVC för att ha en amnings-uppföljning och jag ska även be barnsköterskan kolla en vikt på vårt lilla hjärta. Ska också visa navelstumpen för det är lite gulsmetigt precis vid den. Vi har tagit hand om den ordentligt, men hoppas det ändå inte blivit någon infektion... Förresten måste jag säga att näsfridan funkade bra; Molly blev av med sitt jobbiga snor... Inatt var det svårt att få Molly att sova. Hon hade sovit ganska mycket under dagen... Hon låg med klaröppna ögon vid halv ett och sög frenetiskt på sin napp som täcker halva hennes lilla ansikte - haha, det var så gulligt. Det verkar som att hon ser längre och längre. Och hon är himla fascinerad av ljuset från lampor. Jag var stentrött, men låg säkert vaken till halv fyra innan hon somnade. Jag har för mig att hon till slut somnade på Lars bröst. Hon älskar att ligga mot bröstet eller över axeln. Inte mycket sömn inatt, ändå är man inte speciellt trött. Snacka om att kroppen har ställt om sig, men jag antar att tröttheten kommer som ett brev på posten sen. Dags att klä på Molly ordentligt nu, för nu är det dags att dra oss iväg...

RSS 2.0