Hör och häpna! Det finns duktiga läkare!

Lämnade blodprover på vårdcentralen igår. Blodvärdet (Hb) var något lågt vilket det kan vara vid en infektion. Järnvärdet var bra. LPK (vita blodkropparna) var förhöjda, vilket betyder att jag har en infektion i kroppen. Min husläkare Grimfors är äntligen tillbaka från sin semester, och det var han som jag pratade med nu på morgonen.

Jag berättade att en av hans kollegor sa till mig att det inte finns några alternativ till PC om man är allergisk mot pc och gravid. "JO DET GÖR DET VERKLIGEN!" svarade Grimfors bestämt. Så nu fick jag utskrivet Amimox som tydligen inte ska vara någon fara för bebben. Har checkat i FASS, och det stämmer. Känns jättebra nu! Äntligen kanske jag och bebben blir frisk snart!!!! Tack Grimfors!

Musik! Idol! Rocktjej!

Min lilla dotter älskar musik! :) Har kollat på Idol ikväll och hon dansar och gör kullerbyttor till de rockigare låtarna. Min lilla rocktjej! :) Jag pillar lite på magen och hon flyttar på sig, kittlas det kanske??! Så mys!!!!

Min underbara barnmorska!

Min barnmorska ringde idag eftersom jag skickade ett mejl igår där jag beskrev hur förbisedd jag känner mig av sjukvården; riktat mot husläkarmottagningen... Min barnmorska Gunilla är helt fantastisk och lyssnar. Hon trodde det kunde vara järnbrist som gör att jag känner mig så förbaskat trött och orkeslös just nu... Fick en tid till henne på torsdag kl 10.30 för samtal med kontroller osv. Hon sa att hon skulle tala med barnläkaren imorgon och fråga honom om de eventuellt ska ta infektionsprover också...

Gunilla har mycket att göra, vilket är helt förstående... Men hon ringde mig och lyssnade noggrannt på det jag hade att säga.

Försöker proppa i mig alla möjliga juicer nu. Vitaminer och järntabletter gör mig så förstoppad, så såna tabletter kan jag inte stoppa i mig...


Trött & Orkeslös...

Något är fel! Något är så fel!

Jag känner mig så trött och orkeslös... Jag kan inte ens öppna en plastförpackning, som ju är så enkelt. Krafterna finns inte... Och jag undrar varför? Är det järnbrist eller är det på grund av "never-ending" förkylningen?

Känner mig totalt förbisedd av sjukvården. Husläkaren jag träffade i fredags var kass, som istället för att ta kontakt med annan kompetent läkare i ÖNH området skickade hem mig och sa "Det här blir nog bra inom ett par dagar"... Och det ÄR inte bra!

Hostan finns kvar och nästäppan är katastrofal. Kanske en kombination av förkylning och graviditetsnästäppa? Men det som är värst just nu är nog min trötthet och kraftlöshet.  När Lasseman kom hem från jobbet och såg mig sa han att han tycker att jag inte ska gå till jobbet på hela veckan... Känner mig så uppstressad över det här med att det faktiskt är en ny chef och att jag har varit sjuk så mycket den senaste tiden. Men det är ju ingenting som jag kan rå för... :'''( Och den här stressen och det dåliga samvetet gör ju inte att man blir frisk fortare direkt. Jag måste försöka intala mig att det viktigaste just nu är min hälsa och bebisens!

Jag vill bli frisk, jag vill veta varför jag är så trött... Kanske järnbrist? Imorgon ringer jag min barnmorska och konsulterar med henne. Det här är inte bra, varken för mig eller lillskruttan i magen.




Sparkar

Sedan någon timme eller två sparkar bebben på kissblåsan. Schysst liten bebbe!! Det här gör naturligtivs att jag är kissnödig hela tiden........ Samtidigt som det är rätt obehagligt och jobbigt är det ju supermysigt!


Söta namn, men vilket ska vi välja?

Hade en helg fylld av snor, hosta, trött- och muskelvärk... Igår var vi hos svärmor som hade fyllt 60 tidigare i veckan. Kände hela tiden en glans i ögonen och en trötthet, som inte var av dess like. Sjukskrev mig även imorgon, tisdag, då jag inte känner mig helt frisk. Jag är definitivt på bättringsvägen, men inte frisk än. Hostar och är riktigt trött. Känns som jag sprungit ett maratonlopp... Åter på jobbet på onsdag. 

Igår pratade vi om namnet på bebben... Ganska lusigt vad många har åsikter om Donna, som jag tycker är riktigt snyggt!! :) Grannen som fick barn häromdagen hade, liksom vi, tankar att döpa ungen till Molly om det blev en tjej. Turligt nog blev det en liten pojke som de döpte till Jesper. Det betyder att Molly är fritt fram för oss nu. Det står mellan Molly och Donna.

Och vilket ska vi välja???!

Sååå svårt!

Vecka 22 + 1

Det har gått 22 veckor! Inne i 23:e veckan nu. Varje dag kl 16 börjar lillpyret sparka, så har det varit de tre-fyra senaste dagarna. Så mysigt!!!! :) Men man blir lite rädd när det sparkar till så där! Ibland kan det vara rätt hårt... Och hon verkar röra sig mycket. Ena stunden känner man foten under vä revben och nästa sekund på hö sida långt ned. Graviditeten blir verkligen mer verklig nu när man känner henne röra sig så ofta :) Det är ofta som så att hon börjar sparka när jag lägger eller sätter mig från att ha varit uppe hela dagen.

I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g. Skelettet syns på röntgen. Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken. Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden (illustreras inte i bilderna). Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden.

Men hur känner jag mig? Just nu ruggigt förkyld. Annars extremt superglad!!! Tänker på lilla flickan i magen och blir glad varje gång jag känner en liten spark... Det kommer mjölk ur brösten och det är tydligen inte ovanligt nu.

Folk frågar om jag kan lägga upp bilder på magen och det kommer så småningom. Just nu känner jag mig inte så frisk bara... Men så fort jag känner mig bättre ska jag lägga upp bilder. Lovar :)

Jag hoppas verkligen denna jobbiga förkylning släpper snart. Det känns så tråkigt att ha träffat en så inkompetent läkare idag :( Det känns som han inte visste vilket  AB han skulle ge mig och det enklaste för honom var därför att säga "det här läker nog ut av sig själv om några dagar, ge det bara tid..." Fasen alltså, kvällarna är hemska. Näsan är helt igentäppt och jag har ont i halsen. :( VILL BLI FRISK NU!

Streptokocker...

Förbannat! Doktorn har hela tiden sagt att det har varit en virusinfektion, men idag på morgonen begav jag mig till vc och begärde att de skulle ta halsprov och infektionsvärde, crp, eftersom jag fortfarande har ont i halsen. Och min syster har fått konstaterad halsfluss. Hör och häpna! Halsprovet visade att det är en streptokockinfektion. Problemet är att jag är allergisk mot penicillin, och den antibiotika som finns är inte bra för fostret. Jag vill faktiskt inte riskera att barnet får "hjärtmissbildningar" som det stod i fass. Så det här innebär att det kommer ta längre tid för mig att bli frisk, eftersom jag inte behandlas med medicin... Om jag inte är bra på måndag ska jag ringa läkaren så får vi diskutera om vi ska sätta in behandling i alla fall. Hoppas inte barnet blir påverkat av min infektion i alla fall!! Lita aldrig på läkare...

Älvsjömässan 2-4 Oktober

Vilken barnvagnsdjungel! Funderar du också på vilken barnvagn du ska köpa?

Om jag är frisk till nästa helg tänkte jag och min man ta oss till Älvsjömässan där en barnmässa pågår. Då kommer olika fabrikat att ställa ut barnvagnar för provkörning, visa upp bärsjalar osv. Apropå barnagn funderar vi på att köpa en Kronan duovagn, som jag hört så mkt gott om! De verkar ganska bra när man bor så här ute i "stan på landet". Vår uppfart e ganska grusig och något brant vilket gör att det blir väldigt svårt med en Bugaboo Cityvagn som annars är hur fräsch som helst.

Kronan duovagnen får man för ett bra pris i relation till andra vagnar. Det har tydligen vunnit massa tester osv.

Men jag har aldrig provkört den själv och då blir det ett perfekt tillfälle på mässan. Finns det någon som har ngn erfarenhet av barnvagnar? Brio Sing, hur är den? Kronan?

Kolla in mässan här för lite närmare information:

http://www.underbarabarn.se/forbesokare.asp

Årets jävligaste förkylning

Inte på bättringsvägen direkt! Vaknar med superont i halsen, snortäppt i näsan och jordens hosta. FY FAAN! Vad är det här för förkylning? Är mäkta förbannad att man inte tog något näs eller halsprov när jag var på vårdcentralen sist, i tisdags. Mår mycket sämre. Tror inte jag kommer vara frisk till på måndag, inte som jag låter nu. Krax krax. Rösten är helt skruvad och viruset har satt sig på stämbanden nu. Känner inte igen min egen röst. Tinnitusen är enorm, täppt i örongångarna också. Helvete.
Stackars bebis, som får stå ut med min jobbiga hosta.

4D Ultraljud

Nu är 4D Ultraljudet inbokat!!!! Ska bli så spännande och skojigt! Nu har vi verkligen något kul att se fram emot. Den 12:e november äger det rum kl 16.15 på Tittut Ultraljudsklinik på Nybrogatan... Då är jag i vecka 29/30.

Kommer få en DVD med oss därifrån med hela undersökningen inspelad på film, samt massor av foton osv. Undersökningen kommer ta mellan 30-45 minuter.

Läs mer här: http://www.tittutultraljud.se/

Vi bokade på Liveit.se och betalar 1995 kr för paketet. Men det är det värt!!!


Rånarhelikoptern

Vaknade strax efter 8 på morgonen av ett vibrerande hus. Vibrationerna kom från en helikopter som flög på ruggigt låg höjd över vårt hus. Med tanke på det höga ljudet så var jag jätteorolig att helikoptern skulle åka in i huset. Sen gick jag in på nätet och läste om rånet och att helikoptern cirka kl 8.15 landat vid Skavlöten. Det måste ha varit rånarhelikoptern som jag hörde!!!!!! LÄSKIGT!


Svininfluensan

Vilken hysteri det har varit kring svininfluensan! Man blir ju smått galen och hysterisk själv ju...

Jag var hos min läkare igår som tittade mig i svalget och kunde konstatera att det var en virusinfektion. Han frågade om jag hade någon feber och jag sa att "jag har inte kollat idag, men igår hade jag ingen"... Dr bestämde att inga prover skulle tas trots att jag sa att jag kände mig så dålig. Jag frågade om han kunde skriva ut lite hostmedicin (som inte är skadligt för fostret) och han rekommenderade Coccillana! Ni vet Coccillana; det där morfinpreparatet. "NEJ tack!" svarade jag. Absolut ingenting morfinliknande vill jag proppa i mig. Jag fick utskrivet Mollipect och tog det igår kväll innan jag skulle lägga mig. Men det gav knappt någon hjälp! Jag har hostat som en tok inatt i alla fall. Aldrig mer Mollipect. När jag vaknar på morgonen är jag rosslig och det låter som en massa slem i lungorna. Dr lyssnade inte ens på lungorna igår!!! Han sjukskrev mig hela veckan och sa att jag måste ta det lugnt och vila...

Igår kväll var jag tvungen att åka iväg och handla lite mat... Det var en väldans pärs! Svetten rann längs ryggraden och jag fick vallningar konstant. Det kändes faktiskt som jag skulle svimma ett par gånger. När jag kom hem kollade jag en temp och jag hade högre än normalt. :(

Jag känner mig trött, orkeslös och har en hemskt kraftig hosta... När ska detta elände ta slut? Stackars lilla bebis; hon måste ju vara halvt döv nu så mycket som jag hostar.

Min lilla dotter sparkar massor

Nu sparkar du massor min söta lilla tjej! Det sparkas hela tiden i magen nu. Jag tror det är för att jag ligger ned och vilar... Har hört att du och alla andra bebbar gungas till sömns när man är uppe och går. När man ligger ned slutar det vaggas och då vaknar du! Härligt att känna ett liv där inne!! Saknar dig min lilla dotter!

Bebbekläder

I dessa tråkiga förkylningstider sitter jag och tittar på bebiskläder och drömmer mig bort till den tiden som snart e kommen... :) Snart är vår dotter här, tiden går ju så himlans fort!! Dags att inhandla kläder snart...

Vad tycker ni om dessa bedårande bebis-set?! Supersött med Hello Kitty!


Moderskapsintyg

Trotsade min förkylning och tog mig till barnmorskemottagningen. Hämtade moderskapsintyget och bad samtidigt att få träffa en barnmorska med tanke på det som hände igår. Vad gulliga de är! Barnmorskorna! Som tar sig tid och lyssnar! Hon kände på magen och tyckte livmodern kändes mjuk. Hon berättade att blödning i samband med samlag kan vara vanligt eftersom slemhinnorna är så sköra! Kändes väldigt lugnande. Nu inte alls lika orolig... :)

Skickade genast iväg moderskapsintyget till försäkringskassan och väntar nu på papper som ska komma...

Det känns bra!

Öm i magen...

Blödningen har avstannat. Men jag är öm i magen och det spänner lite konstigt. Har försökt få tag i min barnmorska men det är ju inte det lättaste. Jag ringde till MVC och knappade in mitt telefonnummer och då sa en telefonröst att de ringer imorgon bitti. Vad är det för stil? Märkligt! Jag lämnade iaf ett meddelande istället och hoppas på att Gunilla kan ringa upp mig då jag får fråga om blödningen och varför jag är öm! Jag är mäkta orolig faktiskt.

Jag har hostat som en tok inatt, ligger o rosslar och rasslar... Och det gör ju också att man får ruggigt ont i magen!

Eftersom barnmorskan inte kunde skriva ut moderskapsintyget i torsdags vid barnmorskebesöket skulle jag hämta det i fredags vilket jag glömde. Ska hämta det idag om jag orkar... och skicka in det till försäkringskassan... Och då kan jag ju samtidigt fråga om de kan ge mig en akuttid så jag får berätta vad som har hänt!

Massa jobbigheter... Oro...

Nu har jag blivit förkyld igen, och det suger verkligen! Det är så irriterande!!! Andra förkylningen på tre veckor. Vad är det här?? Första förkylningen testades jag negativt för svininfluensa... Imorgon funderar jag på att gå till vårdcentralen igen och testa mig... Jag har torrhosta och nätterna är verkligen jobbiga med tung hosta! Och så är jag trött... förbaskat trött.

Igår var vi på bröllop trots att jag var förkyld, och på kvällen fick jag hemskt ont i magen. En smärta som jag inte känt av tidigare. Sammandragningar??? Förvärkar?? Idag efter samlag fick jag en ljusrosa blödning... Jag såg det på pappret och blev genast väldigt orolig och började faktiskt gråta. Jag tänkte "NEJ, det får iiiiinte vara sant - INTE MISSFALL!!!". Jag är ändå i vecka 22 nu så nu borde det väl vara riktigt ovanligt med missfall...

Men med tanke på att jag varit så sjuk de senaste veckorna mår väl kanske inte ungen så bra där inne heller?! :(

Jag ringde till sjukvårdsrådgivningen direkt efter att jag hade sett blodet och hon sa att om blodet och om värken fortsätter så ska jag ringa till förlossningen på DS. Jag var på toa igen någon timme senare och det kom lite blod på pappret, inte färskt klarrött blod utan snarare ljusrosa/brunt. Måste vara slemhinnan som blev skadad bara??! Det trodde sjuksköterskan som jag pratade med. Nu väntar jag och vågar knappt gå på toa igen för att titta...

Känner mig inte på topp just nu. Förkyld igen och det tar på krafterna. Sjukskriven igen från jobbet och hur länge den här förkylningen varar vet man ju inte... :( Ny chef, bra första intryck! Men vad ska man göra? Jag kan ju inte råför att jag blivit sjuk!!! Vi tjejer har verkligen onödigt dåligt samvete... Varför ska man ha dåligt samvete när man är sjuk!!!!

Jag hoppas verkligen att det inte är ett missfall på gång... Då blir jag riktigt riktigt riktigt ledsen... :( Vi som har planerat så mycket!


2:a barnmorskebesöket

I torsdags var vi på vårt andra barnmorskebesök. Det var helt underbart. Vi fick lyssna på hjärtljuden, barnmorskan tog mitt blodtryck och jag fick veta mina blodprovssvar från proverna som togs sist. Min barnmorska är helt fantastisk. Hon heter Gunilla och har jobbat i flera tiotal år på förlossningen och arbetar nu på mödravårdscentral. Hon är verkligen kompetent och trevlig!

Barnets HF: 148 slag/min
Helt normal hjärtfrekvens, barnmorskan tyckte det lät som en flicka :) Det var helt fantastiskt att höra hennes hjärtljud. Allting blev så mycket mer verkligt!!!

Mitt bltr: 110/60 mmHg
Mitt blodtryck börjar stiga nu (skönt!), i början på graviditeten hade jag väldigt lågt = 90-100/50. Inget som var kännbart, jag blev inte påverkad av det mer än att jag var väldigt trött

Blodvärdet från senaste tillfället i juni: 125 g/l
Normalt blodvärde. Min barnmorska menar att jag inte behöver ta extra järntillskott eftersom jag har så bra blodvärde. Har blivit väldigt förstoppad av både vanliga vitaminer och järntabletter. Enligt barnmorskan är det viktigare att magen fungerar än att jag stoppar i mig vitaminer.

Min blodgrupp: A, Rh Neg
Rh Neg är nog relativt ovanligt. Det innebär att man tre gånger under graviditeten kommer att kontrollera blodgruppen på mig (vecka 8-12, vecka 25 och vecka 32) så att man ser att jag inte bildar antikroppar mot fostrets blod. Märker man att det finns antikroppar i blodet för man ett fostervattenprov för att se om fostret attackerats av mitt immunförsvar. Är så fallet kan inget göras för att häva immuniseringen. Är fostret livsdugligt utanför livmodern mår det bäst av att födas fram, annars görs en blodtransfusion direkt i navelsträngen under ultraljudsövervakning. Det är dock väldigt ovanligt att det uppstår komplikationer. När barnet är fött kontrolleras bebbens blodgrup. Om hon är Rh-positiv och jag Rh-negativ ger man mig ett så kallat immunglobulin som ska skydda mig från att bilda antikroppar. Detta immunglobulin brukar ges inom 36-72 timmar efter förlossningen. På så sätt skyddar man sig mot komplikationer vid en nästa graviditet.


Några underbara bilder från ultraljudet

Igår var vi som sagt på ultraljud och det var verkligen en otrolig upplevelse. Jag skulle vilja göra det igen och igen! :)

Tänkte visa er några bilder från ultraljudet. Namnet som vi har tänkt döpa lillaflickan till är Molly. Men det kan ju ändras med tiden... Ganska långt kvar ju. Ni får gärna kommentera vad ni tycker om Molly. Donna har också varit ett alternativ, men det låter kanske lite väl vuxet.




Åh vad hon sparkade, ville inte ligga still en sekund.



Här ser man bebbens söta huvud... :) My darling girl!





De vita markerade strecken är blygdläpparna och därav kunde vi se att det var en tös :)

 



UNDERBAR BILD!



Ryggraden...


Allting såg normalt ut, normal hjärtaktivitet, normal fostervattenmängd...

SÅÅÅÅ MYSIGT ! Jag önskar alla får uppleva detta...


Vecka 18 + 4 ! Ultraljud!

Ultraljud idag!




Helt fantastiskt! Hon beräknas komma till jorden den 28:e januari!!! :) Ser vi myyyycket fram emot.

Vilken envis liten söt flicka! Hon rörde sig hela tiden och vägrade ligga still... Hon sparkade med benen, la dem i kors och la armarna bakom huvudet... Helt underbart! Hon hickade nog några gånger också. Väntade med spänning på att få veta vad det skulle bli för kön. Hon pekade på något som liknade blygdläppar och det var det också... Blev otroligt glad! Hade visserligen blivit lika glad om det var en pojke. Det viktigaste var ju att allt låg på sin rätta plats och att allt var i sin ordning. Hjärtat såg fint ut, hjärnan likaså, alla organ var på plats och de mättes och var helt normala.

Känns så bra! Orsaken till varför jag inte känner sparkarna så bra är för att moderkakan ligger mot framväggen... Hon rörde sig ju en himla massa och jag kände också en hel del sparkar under ultraljudet! :)

Sååååååååååå glad! Det blir nog en liten Molly... Eller Donna... Namn är fortf lite svårt, men det lutar åt Molly. Vad tycker ni om det?

Vi har bestämt oss för att vi ska boka in 4D ultraljud... Den 24:e veckan. Då får man med sig en film hem också. Den här gången fanns det inte möjlighet att få film, bara några foton... Fotona blev väldigt fina och pappa hjälpte oss att förstora ett hemma - tack pappa! :)

Kvällen spenderades hemma hos föräldrarna, Isabelle och farmor var också med och fick titta på alla fina bilder... Det var så mysigt!

Är tokförkyld, hostar en hel del och mår kass. Lite förhöjd temp hade jag också. Idag var jag på VC och tog svininfluensaprov, de trodde inte det var ngt sånt, men tog provet för säkerhets skull.

Vi har massor med rådjur på tomten, de är hur söta som helst och inte så rädda heller. Lars är ute och tar bort den hemska taggtråden som de tidigare ägarna har satt upp på hela staketet runt tomten... Så att rådjuren inte ska skada sig....


RSS 2.0